drinking

Wie zijn wij ?

De website ikbundanoon.be is ontstaan uit een samenwerking van een groep personen gespecialiseerd in diverse aspecten van het milieu en de preventieve gezondheid. Zij willen hun expertise op het vlak van water, hydrogeologie, afval, communicatie en gezondheid gebruiken om meer en meer mensen aan te zetten om kraantjeswater te gebruiken als drinkwater. Want: het is een natuurlijk en gezond product, het is goedkoper dan flessenwater, je hebt geen afval van plastieken flessen, het wordt meer gecontroleerd dan flessenwater.

Bundanoon verwijst naar het Australisch dorp Bundanoon dat in 2009 besliste om de verkoop van niet-bruisend drinkwater in flessen op haar grondgebied te verbieden op basis van socio-economische en milieuargumenten. Een grote flessenwaterproducent pompte in hun dorp goedkoop diep grondwater op, vulde ermee plastieken flessen en verkocht het als duur mineraal water aan de inwoners.

De 'ik bundanoon'-groep promoot geen dergelijk verbod voor ons land,maar wil in navolging van het initiatief uit Australië een actie op gang trekken in Vlaanderen om kraantjeswater zijn status van lekker, gezond en goedkoop drinkwater terug te geven. Vandaar dat, afgeleid van de naam van de dorpsgemeenschap Bundanoon, een doe-werkwoord 'bundanoonen' werd gekozen om de aktie dynamisch en 'cool' te maken! Ik.bundanoon staat dus voor: ik drink kraantjeswater en ik promoot dit bij iedereen!

De website www.ikbundanoon.be is een eerste initiatief van de 'bundanoongroep'. Deze website wil op een bevattelijke wijze, onafhankelijke en correcte info gegeven aan de burger over drinkwater, flessenwater, wateranalyse, drinkwatermaatschappijen e.d.m.