drinking

Drinkwatermaatschappijen in Vlaanderen

Hieronder een opsomming

AWW
Antwerpse Waterwerken I.V.
logo AWW
www.aww.be
   
IMWV
Intercommunale Maatschappij voor Watervoorziening in Vlaanderen
logo IMWV
www.tmvw.be
   
ISWa
Intercommunaal Samenwerkingscomit van Waterbedrijven
logo ISWA
www.iswa.be
   
IWVA
Intercommunale Waterleidingsmaatschappij Veurne-Ambacht
logo IWVA
www.iwva.be
   
IWVB
Intercommunale voor Waterbedeling in Vlaams-Brabant
logo IWVB
www.tmvw.be
   
PIDPA
Provinciale en Intercommunale Drinkwatermaatschappij der Provincie Antwerpen
logo PIDPA
www.pidpa.be
   
TMVW
Tussengemeentelijke Maatschappij der Vlaanderen voor Watervoorziening
logo TMVW
www.tmvw.be
   
Vivaqua logo Vivaqua
www.vivaque.be
   
VMW
Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening
logo VMW
www.vmw.be

Op de overheidssite www.waterloketvlaanderen.be en op de site van de koepel van de drinkwatermaatschappijen www.svw.be kan te weet komen in welke gemeente deze drinkwatermaatschappijen en -intercommunales actief zijn.

Creatieve promotie van een aantal drinkwatermaatschappijen voor hun drinkwater

aanleg leidingen

Er is nog werk aan de winkel om beter en origineler drinkwater te promoten in Vlaanderen. Hieronder vermelden we enkele interessante initiatieven in binnen- en buitenland.

Waterbars
Waterbars.Om te bewijzen hoe lekker kraantjeswater wel is heeft TMVW mobiele waterbars. Deze waterbars kunnen op vraag van gemeenten(die vennoten zijn bij deze watermaatschappij), sportclubs, scholen, edm. ingezet worden op sportieve manifestaties zoals een wandeltocht, een fietstocht of gewoon een feestelijke opendeurdag.
Het TMVW waterteam komt ter plaatse en laat je proeven van een fris glaasje kraantjeswater. Interesse om een waterbar te reserveren? Bel AquaFoon om een reservatieformulier aan te vragen: 078353599. Santé!

Drinkfonteintjes in scholen
Een aantal drinkwatermaatschappijen plaatst drinkwaterfonteintjes in scholen zodat de kinderen niet allerlei zoeterige (en dure) drankjes moeten kopen of meebrengen.

Engeland

waterautomaat

Londen gaat strijd aan met flessenwater
Londen installeert voor het eerst sinds lange tijd weer drinkwaterfonteinen op openbare plaatsen. De waterautomaten moeten de strijd aangaan met flessenwater, dat een veel grotere schade toebrengt aan milieu en klimaat.
De fonteinen, zo groot als drankautomaten, worden geplaatst door Thames Water, het grootste private drinkwaterbedrijf in Londen. In een eerste proef komen er waterautomaten in het busstation van Hammersmith en in het Tower Bridge museum. Voor 20 pence vullen de machines flessen tot een halve liter met gekoeld water. De opbrengst gaat integraal naar Waste Watch, een organisatie die mensen bewuster wil doen omgaan met natuurlijk rijkdommen.
Als de automaten een succes blijken, zullen ze tegen de Olympische Spelen in 2012 in metro-, bus- en treinstations in de hele stad verschijnen.

Bron, IPS,Brussel, 15 oktober 2009